به گزارش «اخبار خودرو»، در سفری که یکی از اعضای کمیسیون صنعت به بلاروس داشته نیز صحبتهایی درمورد خودروهای برقی به میان آمده است که نشاندهنده مصمم بودن مسئولان و نمایندگان مردم در پاسخگویی نیاز مردم به توسعه سهم خودروهای سبز و پاک در کشور است. رمضانعلی سبحانیفر، عضو کمیسیون صنایع مجلس در این باره میگوید: «در بازدیدی که از کارخانه خودروهای برقی و هیبرید در بلاروس داشتیم، قرار شد با یک شرکت ایرانی در این زمینه همکاری شود. در گام نخست، این شرکت بهصورت آزمایشی خودروهای شهری را به ایران خواهد فرستاد و پس از پاس کردن استانداردهای کشورمان آنها را راهی خطتولید خواهد کرد.» اما همزمان با این قول و قرار و در همین راستا، تفاهمنامهای نیز میان سازمان حفاظت محیطزیست، استانداری اصفهان و سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع منعقد شد. براساس این تفاهمنامه که به امضای عیسی کلانتری؛ رئیس سازمان محیطزیست کشور، محسن مهرعلیزاده؛ استاندار اصفهان و دریادار امیر رستگاری؛ رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رسید، حمایت از تولیدات بومی موتورهای برقی موردنیاز تولید موتورسیکلت در دستور کار قرار گرفت.
ورود تکنولوژیهای سبز به صنعت خودرو؛ یک خواست عمومی
با توجه به سیاستگذاری کلان انجامشده در حوزه انرژی پاک و ضرورت حمایت از کالای ایرانی، سازمان محیطزیست ضمن حمایت از تولیدات بومی موتورهای برقی موردنیاز برای تولید موتورسیکلت و برخی دیگر از وسایل نقلیه موتوری، نهادهای دولتی و غیردولتی را ترغیب به بهرهبرداری از این فناوری بهمنظور کاهش آلودگیهای محیطزیستی خواهد کرد. در این خصوص با هادی احسنی، کارشناس آلایندههای محیط صحبت کردیم. وی از اتفاق نظر دولت و مجلس در حمایت از تولید موتورهای هیبرید و برقی خبر داد و گفت: «موتورسیکلتها میزان قابلتوجهی از آلودگی هوا در کلانشهرها را به خود اختصاص میدهند و کنترل کاهش آلایندگی این وسایل نقلیه که نقش موثر در حملونقل ایفا میکنند، میتواند در فصلهای سرد سال از روزهایی که هوای کلان شهرها دچار عارضه وارونگی میشود، بکاهد.»
احسنی درخصوص تولید موتورهای الکتریکی در داخل کشور افزود: «ورود تکنولوژیهای سبز به صنعت خودرو، نیاز دیدهشده از سوی مردم است و خوشبختانه دولت و مجلس در جریان این خواست عمومی قرار گرفتهاند.» وی ادامه داد: «ما دقیقا در انتهای دوره سوختهای فسیلی و دوره تولید و مصرف خودروهای بنزینی و دیزلی قرار داریم اما بهخاطر ترس از رویارویی با ورود تکنولوژیهای مدرن، از جهان عقب ماندهایم. خودروسازان در سراسر دنیا بهسمت ساخت خودروهای برقی و هیبرید رفتهاند، درحالیکه هنوز بسیاری از مدیران ما تعریف درست و شناخت کامل از هیبرید ندارند. بهکارگیری هیبریدها به حفظ ارز خارجی میانجامد و از هدررفت سرمایههای ملی جلوگیری میکند.»
علاقه زیاد ایرانیها به خودروهای هیبرید
احسنی درخصوص نیاز دولتها به فرهنگسازی عمومی برای اقبال جامعه به استفاده از تکنولوژیهای سبز گفت: «در بسیاری از کشورهای پیشرفته، نیاز به فرهنگسازی در بهکارگیری برخی تکنولوژیها بسیار گرانتر از بهکارگیری خود آن تکنولوژیهاست. این در حالی است که فرهنگ استفاده از تکنولوژی پاک در کشور ما را میتوان با کشورهای توسعهیافته مقایسه کرد و علاقه مشتریان بازار خودرو در ایران به استفاده از خودروهای هیبرید در حد کشورهای توسعهیافته است.»
این کارشناس آلایندههای محیطزیست درخصوص تولید جایگزین موتورسیکلتهای برقی به جای موتورسیکلتهای بنزینی ادامه داد: «حرکت صنعت به سوی تولید محصولاتی چون موتور مغناطیس دائم موتورسیکلت و موتور مغناطیسی دائم دوچرخه برقی میتواند در حل بحران آلودگی هوای کلانشهرها کمک بزرگی به دولت کند. هرچند این تمام راهحل مشکلات آلودگی هوای کلانشهرها نیست اما ورود تکنولوژی جدید و مدرن به کشور به صنعتگران کمک میکند قدمهایی رو به جلو بردارند و عقبماندگی صنعت در این حوزه را جبران کنند.»
احسنی با اشاره به ایجاد اشتغال با راهاندازی خطوط تولید جدید در کشور گفت: «براساس تفاهمنامه حمایت از فناوری وسایل نقلیه برقی که از سوی دو سازمان دولتی و یک استانداری کشور امضا شد، در صورت توسعه کامل خطوط تولید هدف، امکان بهکارگیری یکهزارو۶۰۰شغل بهصورت مستقیم و غیرمستقیم وجود دارد.» وی در پایان ضمن ابراز خرسندی از گام روبهجلو مسئولان ذیربط در حفظ محیطزیست و بهکارگیری تکنولوژیهای موثر در بهینهتر شدن زندگی شهروندان کلانشهرها و زیستبومهای کشوری گفت: «این موضوع دغدغه همیشگی مردم و جزئی از فرهنگ ایران بوده و هست.»